Mediere vs. Justitie

Cand doi se cearta al treilea DECIDE !

Posted in Ploiesti    |  Mediere Campina / Romania 


In cazul unui proces in instanta, partile, prin avocatii angajati si platiti, se confrunta.
De-a lungul numeroaselor infatisari la termene, instanta - asa aglomerata cum stim ca este in Romania - ia nota de argumentele juridice si probele prezentate, urmand ca in final sa formuleze pronuntarea ce contine decizia pe care instanta o ia.
Dupa cum se poate vedea, instanta, aceasta a treia parte, hotaraste si impune decizia, solutia.

Si ca urmare, de cele mai multe ori, cel putin una dintre parti va fi nemultumita de hotararea instantei. Aceasta de intampla deoarece asteptarile sunt supradimensionate, propria pozitie nu este bine inteleasa si evaluata, pozitia adversarilor nu este bine perceputa, si multe alte cauze posibile.

Nu este exclus ca si instanta, mai ales cand conflictul este banal, cand partile dau dovada de incapacitatea de a se intelege in privinta unui aspect de bun-simt, sa dea o sentinta care sa taxeze aceasta impotenta, reaua-vointa conflictuala a ambelor parti si chiar deranjul provocat de o disputa minuscula ce s-ar fi rezolvat rapid printr-o intelegere, in conditii de normalitate.

Tocmai de aceea medierea a devenit recomandata de legiuitor, avand in vedere obligativitatea sedintei de informare asupra medierii, in cazurile in care justitia ar avea in mai mare masura de facilitator al dialogului intre parti decat de institutie a legii, sau atunci cand dimensiunea valorica a conflictului este mica. Instantele pot fi degrevate prin mediere de un mare numar de spete in care partile, oamenii, daca ar da dovada de putina flexibilitate, de aplecare spre dialog, de intentie de a gasi, sa zicem chiar, compromisul optim, in dauna indarjirii de a-l pedepsi pe celalalt cu instanta.
Din acest punct de vedere, intentia de a-i indrepta spre mediere pe justitiabili este laudabila.

Si trebuie sa nu pierdem din vedere ca, judecatorii dau hotararile pe baza doar a informatiilor primite. Ei nu cunosc in detaliu raporturile reale, caracterul si personalitatea celor implicati sau situatia de fapt, ci doar ceea ce reiese ilustrat din documentele, expunerile si marturiile ce li se aduc. Singurii care stiu toate acestea – fara cadrul legal, probabil - fiecare din pozitia lui, sunt chiar cei implicati, partile.

Cand va veti adresa instantei pentru a decide in disputa dumneavoastra, trebuie sa fiti pregatit, stiind ca riscati o hotarare, o decizie, care se va aplica chiar daca ea va convine sau nu. Judecatorul aplica legea, iar legea, asa cum este infatisata zeita Themis legata la ochi cu spada si balanta, legea este oarba. Sabia justitiei cade peste nodul gordian si il desface fara menajamente. Si, dosarul dumneavoastra, intre alte zeci sau sute, poate fi deschis si decis de judecator in graba si sub presiunea aglomeratiei dosarelor, sau intr-o zi ploioasa, sau cu o durere de cap, sau poate se aseamana cu un altul fara sa fie la fel, etc.; si judecatorul decide.

Prin comparatie, daca printr-un efort de imaginatie am contopi cele doua viziuni ale partilor asupra disputei si le-am aduce la un consens, la un acord, am obtine cea mai buna solutie, apreciata de ambele parti. Aste este ceea ce se doreste a obtine prin mediere.

Atunci, de ce sa lasam sa hotarasca altcineva ? Mai bine apelati la mediere.

Birou Mediator Munteanu Dorin

Serviciile noastre sunt disponibile in PRAHOVA (Ploiesti, Campina, Breaza, Sinaia) si BUCURESTI

Telefon:         0756-380.333                                                    0344-105.047

E-mail:              dorinm2u@yahoo.com                                  mediere@mediator1.ro

Tags:  mediator ploiesti campina sinaia breaza prahova birou mediatori ploiesti campina prahova breaza mediere
 mediator ploiesti campina sinaia breaza prahova birou mediatori ploiesti campina prahova breaza mediere

Imagini

mediator ploiesti campina sinaia breaza prahova birou mediatori ploiesti campina mediere prahova breaza campina mediere ploiesti divortmediator ploiesti campina sinaia breaza prahova birou mediatori ploiesti campina prahova breaza medierecampina mediere ploiesti litigiumediator ploiesti campina sinaia breaza prahova birou mediatori ploiesti campina prahova breaza medierecampina mediator ploiesti

Servicii de Mediere

  • litigii comerciale, somatii plata, nerespectare contract 
  • mediere familiala: divort, partaj, incredintare minori
  • civile: Grantuire, Revendicare, Pretentii, Evacuare, Partaje, mosteniri.
  • litigii de munca: conflicte intre angajati sau intre angajati si angajatori, Drepturi banesti, imputatie, desfacerea contractului de munca
  • penal - plangeri prealabile
  • medical - disputa pacient-medic
  • financiar-bancar: probleme contractele de credit, leasing, ipotecare, etc-
  • protectia consumatorului
    • si, practic, in orice domeniu in care se manifesta un conflict

Contact 

Birou Mediator Munteanu Dorin

Serviciile noastre sunt disponibile in PRAHOVA Ploiesti, Campina si Sinaia.

Telefon:         0756-380.333

Adresa:           Breaza, str, Jupan Neagoe Draghicescul nr. 6,

Campina, str. 1 Decembrie 1918 nr.19, Bl. R59, ap.28

Ploiesti

Fix (UPC):        0344-105.047

E-mail:              dorinm2u@yahoo.com

                           mediere@mediator1.ro

Tags : mediator ploiesti campina sinaia pret mediere tarif